Brunox Epoxy - konvertor rzi

Ať už se ptáte, jak opravit rez na autě, nebo jaká je dobrá barva na rezavé železo, naše odpověď je vždy stejná, a to Brunox epoxy.

Bc. Miroslav Válek
Bc. Miroslav Válek

Brunox je často spojován s opravou zrezivělých míst na autě. My potvrzujeme, že pokud chcete účinně ošetřit zrezivělé místo, je výhodné vsadit na Brunox epoxy. Brunox je speciální sanační prostředek, který konzervuje zkorodovaný podklad. Díky svému složení reaguje se rzí a vytváří odolný a přilnavý povrch.

Důležitá je příprava povrchu

I v případě použití Bunoxu je důležité povrch patřičně připravit. V ideálním případě odstraňte mechanicky všechnu rez. Můžete použít drátěný kartáč nebo brusné plátno P80. Pokud opravujete těžko dostupné místo, nevadí, když nejste schopni povrch obrousit dokonale. Brunox totiž zreaguje se zbytkem koroze a povrch zakonzervuje.


Obroušený povrch odmastěte. Tady vám postačí klasický benzínový čistič nebo dokonce i nitroředidlo C6000. Už vás ani nepřekvapí, že vám doporučíme použít papírovou utěrku TORK, která nepouští barvu ani chlupy.

Aplikace Brunoxu

Aplikujte 2-3 tenkté vrstvy. Mezi vrstvami nechte nátěr vytvrdnout alespoň 12 hodin. Finální nátěr po vytvrzení ještě lehce přebruste a odmastěte, než budete aplikovat vrchní barvu nebo tmel. Na takto připravený povrch je možné aplikovat vodou ředitelný i rozpouštědlový systém barev.

Brunox Epoxy v lahvi

Ideální pro malé detailní, nebo naopak velké opravy. Pokud opravujete malé místo a potřebujete ošetřit povrch bodově, vyplatí se tekutý Brunox, který aplikujete malým štětečkem na postiženou oblast.

Pokud máte k dispozici lakovací pistoli a opravujete velkou plochu. Můžete Brunox aplikovat pomocí stříkání na velkou plochu. Zbylý přípravek pak vylijete zpět do původního obalu.

Brunox Epoxy ve spreji

Pro domácí opravy je nejlepší volbou sprej. Jeho kvalita je naprosto shodná s klasikou formou v lahvi a aplikace je výrazně jednodušší a hlavně rovnoměrná.

Co všechno Brunox zvládne

Ideální pro opravu koroze auta.

Důležité je odhalit problematické místo, které způsobuje rezavění. Pokud se vám podaří najít, tak po obroušení a nanesení Brunox epoxy, máte téměř stoprocentní jistotu, že jste si s korozí poradili.

Většina dílů, jako například karoserie, bohužel korodují zevnitř. V tom případě nejste schopni korozi odstranit, protože uvnitř vždy zůstanou neobroušená a neošetřená místa. Nicméně ji i tak můžete výrazně zpomalit a prodloužit životnost dílu o mnoho let.

Skvělý nátěr na rez kovových prvků

Co už méně lidí ví, že je skvělé použít Brunox na různé kovové prvky na vašem domě a v zahradě. Třeba na renovaci zrezlého zábradlí je výborný. Připraví vám perfektní podklad a výrazně prodlouží životnost. Navíc tyto prvky často nejsou tak mechanicky namáhány odlétající kamínky, jako prvky na autě. A tak je oprava zábradlí téměř věčná.