Barva na beton

Osvěžte svůj venkovní exteriér novými nápady. Nebo zrenovujte podlahu ve své dílně či garáži.

Bc. Miroslav Válek
Bc. Miroslav Válek

Barva na beton může přinést do Vašeho exteriéru úžasnou proměnu. Hraje klíčovou roli v oživení venkovního prostoru a chrání povrch před nepříznivými vlivy. Bez ohledu na to, jestli máte betonovou terasu, chodník, schody, plot, podlahu v garáži, tašky na střeše nebo bazén, správná volba barvy dokáže vylepšit celkový vzhled. V tomto článku se podíváme na různé druhy barev na beton, abyste svůj venkovní prostor oživili a udělali z něj skutečné místo odpočinku a relaxace. Při natírání betonu je důležité zvolit vhodnou kvalitní barvu, která bude odolná vůči povětnostním vlivům, bude zátěžová a zároveň se bude hodit k okolnímu prostředí. Také můžete použít barvu ve spreji, která je ideální pro manší projekty a detailní práci, jako například označení protiskluzové zóny. Můžete se inspirovat přírodními tóny, které zapadají do okolní krajiny, nebo si zvolit kontrastní a živé barvy, které dodají prostoru energii a originalitu.

Epoxidový nátěr

Epoxidové barvy jsou oblíbenou volbou pro vysokou odolnost a trvanlivost. Jsou vyrobeny z epoxidových pryskyřic a tvrdičů, které po vyschnutí tvoří pevný a odolný povrch. Epoxidový náter je ideální pro vysokozátěžové plochy, jako jsou garážové podlahy nebo chodníky a poskytuje ochranu proti olejům, rozpouštědlům a chemikáliím. Není UV stabilní a tak ho aplikujte pouze ve vnitřních prostorách.

Nabízíme míchané profesionální epoxidové nátěry k dostání u nás na prodejně.

Akrylátový nátěr

Akrylátové barvy jsou rozpouštědlové i vodou ředitelné a rychle schnou. Jsou vhodné pro venkovní i vnitřní použití na různé povrchy, včetně betonového. Nabízíme barvy i ve formě spreje.

Polyuretanový nátěr

Polyuretanové barvy jsou elastické a odolné vůči povětrnostním podmínkám a UV záření. Výhodou je jejich dobrá tepelná roztažitelnost. Vytváří pevný povrch, který velmi dobře odolává vysokému mechanickému zatížení a vybraným chemikáliím.


Jak postupovat při nátěru dřeva?

Pro natírání interiéru postupujte dle tohoto návodu.

Natírání exteriéru je stejné, ale vybírejte produkty určené k venkovnímu použití.